
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Tüm yurdumuzun 18 OCAK 2021 Salı hava tahmin raporu açıklandı

18 OCAK 2021 Salı Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi ile Doğu Anadolu’nun doğusu dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli yağmur, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden, Marmara’nın kuzey ve güneybatı kesimleri, Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.
HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’da 2 ila 4 derece azalacağı İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz’de 1 ila 3 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden, Marmara’nın kuzey ve güneybatı kesimleri, Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli yağmur, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden, Marmara’nın kuzey ve güneybatı kesimleri, Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ZİRAİ DON UYARISI: Ege ve Akdeniz bölgelerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
18 OCAK 2021 Salı BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul ile Kocaeli ve Sakarya kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Sakarya ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve güneybatı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah aatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.
EDİRNE -1°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu
İSTANBUL 4°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
KOCAELİ 4°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kıyıları yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
TEKİRDAĞ 3°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu
EGE
Parçalı ve çok bulutlu kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve zirai don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.
A.KARAHİSAR -3°C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı
DENİZLİ 1°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı
İZMİR 4°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu
MUĞLA 1°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarının yağmurlu iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri ile Mersin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in doğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin kıyılarında hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı görüleceği tahmin ediliyor.
ADANA 2°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, 18 OCAK 2021 Salı öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
ANTALYA 7°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu
ISPARTA -2°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı
MERSİN 4°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu,18 OCAK 2021 Salı öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.
ANKARA -1°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu,18 OCAK 2021 Salı sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı
ESKİŞEHİR -3°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı
KAYSERİ -7°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, 18 OCAK 2021 Salı sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı
KONYA -4°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, 18 OCAK 2021 Salı sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı
BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların,18 OCAK 2021 Salı sabah saatlerinde Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu gece ve 18 OCAK 2021 Salı sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.
BOLU -4°C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı
KASTAMONU -4°C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı
SİNOP 6°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
ZONGULDAK 4°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı
18 OCAK 2021 Salı ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.
RİZE -1°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu,18 OCAK 2021 Salı öğle saatlerinden itibaren yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
SAMSUN 5°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, 18 OCAK 2021 Salı öğle saatlerinden itibaren yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
TOKAT -2°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, 18 OCAK 2021 Salı öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı
TRABZON 2°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, 18 OCAK 2021 Salı öğle saatlerinden itibaren yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (doğusu dışında) yerel olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Doğu Anadolu’nun doğusunun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.
AĞRI -32°C, -16°C
Parçalı ve çok bulutlu
ERZURUM -19°C, -5°C
Parçalı ve çok bulutlu, 18 OCAK 2021 Salı öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı
MALATYA -7°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, 18 OCAK 2021 Salı öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı
VAN -19°C, -4°C
Parçalı ve çok bulutlu
18 OCAK 2021 Salı GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, batı kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
DİYARBAKIR -6°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, 18 OCAK 2021 Salı öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı
GAZİANTEP -2°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu,18 OCAK 2021 Salı öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
MARDİN -5°C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu, 18 OCAK 2021 Salı öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı
SİİRT -4°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, 18 OCAK 2021 Salı öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı
18 OCAK 2021 Salı DENİZLERDE HAVA

Karadeniz ile Akdeniz’de fırtına, Marmara ile Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, 18 OCAK 2021 Salı sabah saatlerinde batısı kuvvetli olmak üzere gece saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan18 OCAK 2021 Salı sabah saatlerine kadar doğusu güneybatıdan 6 ila 8; Doğu Karadeniz’de güney ve güneydoğudan, batısı ile 18 OCAK 2021 Salı sabah saatlerinden itibaren doğusu güneybatıdan 3 ila 5, yer yer 6, sabah saatlerinden itibaren batısı kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, Batı ve Orta Karadeniz’de yer yer 3,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.
MARMARA
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde geneli ile 18 OCAK 2021 Salı sabah saatlerinden itibaren doğusu aralıklı karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinde güneybatıdan 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinde yer yer 2,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
EGE
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege’de batı ve kuzeybatıdan, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinde güneydoğudan, 18 OCAK 2021 Salı sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 4 ila 6, yer yer 7; Güney Ege’de batı ve kuzeybatıdan, bugün (Pazartesi) sabah saatlerinde güneybatıdan,18 OCAK 2021 Salı sabah saatlerinde kuzeyi kuzeydoğudan 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.
AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan,18 OCAK 2021 Salı öğle saatlerinden sonra batısı kuzeybatıdan 4 ila 6, sabah saatlerinden itibaren 6 ila 8; Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 5 ila 7, Mersin Körfezi kuzeydoğudan 3 ila 5, yarın 18 OCAK 2021 Salı öğle saatlerinden sonra açıkları 8 kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.
VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, güneyi zaman zaman güneydoğudan 2 ila 4, yarın 18 OCAK 2021 Salı öğle saatlerinden itibaren güneybatıdan 5 kuvvetinde; Dalga: 0,50 ila 0,75 m; Görüş: İyi, pus anında orta.